Affiliate marketing logo maken voor je onderneming

Als affiliate marketeer wil je professioneel en betrouwbaar overkomen. Een mooi logo kan hier echt bij helpen. Hoe kom je aan een passend affiliate marketing logo? In dit artikel vind je drie manieren om aan een mooi en professioneel logo voor jouw project te komen.

Hoe maak je een goed logo voor je affiliate website?

Er zijn bulten vol artikels geschreven over hoe een goed logo eruit moet zien en dit ga ik niet allemaal herhalen. Wel is het handig om over de volgende zaken na te denken als je een logo maakt:

  • Houd het simpel: Houd je logo zo eenvoudig mogelijk. Een simpel logo is erg herkenbaar. Daarnaast is deze makkelijker aan te passen, bijvoorbeeld aan het seizoen
  • Denk om de maten: In het theme van je website staat vaak een aanwijzing in welk formaat je logo moet zijn. Houd hier rekening mee bij het maken van je logo. Ook handig, ontwikkel gelijk een favicon, dit is het plaatje dat je boven in de adresbalk ziet
  • Denk aan het kleurgebruik: Gebruik de kleuren die passen bij de rest van je website. Dit vergroot de herkenbaarheid.
  • Houd lege ruimtes over: Het maken van een goed logo gaat echt om de kunst van het weglaten. Lege ruimtes zorgen voor een mooi contrast.

Methode 1: Maak een affiliate marketing logo in Canva

Canva is een hele handige tool waarmee je razendsnel allerlei afbeeldingen in elkaar zet. Aan de ene kant is het een soort lightversie van photoshop. Of een soort Paint on steroids. Aan de andere kant krijg je toegang tot een enorme databank met allerlei pictogrammen, lettertypen en standaardontwerpen.

Het maken van een logo is heel eenvoudig. Je kiest bijvoorbeeld uit een van de duizenden templates en doet dan zelf aanpassingen om tot een mooi logo te komen. Of je begint natuurlijk gewoon from scratch met een leeg vlak.

Sowieso is Canva een hele handige tool voor affiliate marketeers. Je maakt ook snel handige infographics, thumbnails voor YouTube en je krijgt toegang tot een groot aantal stockphotos. Ideaal om je artikelen mee op te fleueren. Vrijwel alle graphics voor deze website zijn dan ook in Canva gemaakt.

Methode 2: Laat een logo ontwerpen via Fiverr

Bij de tweede methode besteed je het werk uit aan een ontwerper via Fiverr. Vaak is dit iemand die in een lagelonenland woont, zoals Nigeria of Pakistan. Deze mensen werken vaak voor een fractie van de kosten van een freelancer hier en de ontwerpen doen vaak niet onder.

Als je zelf een heel uitgesproken idee hebt over hoe het ontwerp eruit moet zien, dan is het soms wel lastig om dit over te brengen. Af en toe moet je dan even met pijltjes aan de gang om aan te wijzen wat je graag anders zou zien.

Als je dat wilt, heb je voor enkele tientjes al een ontwerp. Als ik bij Fiverr iets laat ontwerpen, kies ik vaak voor een iets hoger segment. Voor een kleine €100 heb je al een prachtig logo.

Fiverr logo laten maken

Als je een logo laat maken, zorg dan wel dat je de juiste bestanden krijgt van de ontwerper. Als je bijvoorbeeld een .ai bestand krijgt van je ontwerper, dan zit je wat dat betreft gebakken.

Fiverr is sowieso een hele handige plek om af en toe wat werk uit te besteden.

Methode 3: Vraag een grafisch ontwerper

Als je de lat wat hoger wilt leggen, dan kun je gaan samenwerken met een grafisch ontwerper bij jou uit de omgeving. De kosten zijn een stuk hoger, maar de grafisch ontwerper levert ook een stuk meer waarde.

Een grafisch ontwerper maakt vaak een hele huisstijl voor jou. Dus niet alleen een logo, maar ook een kleurdesign voor de website, ontwerpen voor je weggevers, etc. Een goede ontwerper denkt ook met je mee over de rest van je presentatie.

Samenwerken met een goede grafisch ontwerper is een uitstekende optie als je verder wilt professionaliseren. Als je net begint met je website, is het een beetje overkill.

Plaats een reactie