Beste crypto brokers – top 5 voor handelaren en holders

Veel mensen die willen investeren in crypto, kunnen maar niet de stap zetten om te beginnen. Er zijn zoveel brokers en exchanges dat het moeilijk is om een keuze te maken. Na het lezen van dit artikel weet je precies wat de beste crypto broker is voor jou.

In dit artikel geef ik je een overzicht van de 5 beste brokers voor Nederlandse en Belgische traders. Ik geef hierbij tips voor verschillende soorten brokers, zodat jij altijd een partij vindt die bij jouw manier van handelen past.

#1 Bitvavo – Jouw poort naar de cryptowereld

Een hele goede optie voor beginners én wat meer ervaren handelaren is Bitvavo. Bitvavo is met ruime afstand de goedkoopste crypto broker van Nederland en België. Buiten dat zijn er veel redenen om voor Bitvavo te kiezen.

  • Lage handelskosten. Je betaalt maximaal 0.25% aan kosten voor een transactie. Dikke prima.
  • Je stort je geld eenvoudig via iDeal of Bancontact. Zonder extra kosten.
  • Bitvavo heeft een ruim aanbod met meer dan 150 verschillende coins.
  • Een deel van deze coins kun je staken voor extra rendement
  • Met Bitvavo kun je ook eenvoudig geavanceerde ordertypen plaatsen, zoals een stop-loss.
  • Voldoet aan de wet- en regelgeving in Nederland, een van de strengste landen wereldwijd op het gebied van crypto.
  • Een van de veiligste exchanges wereldwijd. Bitvavo heeft een verzekering van €100.000 voor als je account gehackt wordt, gegeven dat je de juiste veiligheidsmaatregelen hebt genomen. Daarnaast heeft Bitvavo een eigen bewaarbedrijf.
  • Een handige app, zodat je altijd en overal kunt handelen.

Kortom, Bitvavo is een uitstekende exchange, voor zowel beginners als wat meer gevorderde traders. Je kunt hier echt alles mee dat je nodig hebt, en dat met lage kosten. Lees hier de volledige review waarin ik de exchange helemaal binnenstebuiten keer.

Eigenlijk kunnen we maar twee grote nadelen aan Bitvavo verzinnen. Het eerste is dat het handelsvolume op sommige paren wat laag is. Het tweede is dat je niet met een hefboom kunt traden als je dat wilt. Daar is de volgende exchange een oplossing voor.

#2 ByBit – Voor ervaren handelaars (desgewenst met hefboom)

ByBit is een van de grootste en snelst groeiende exchanges wereldwijd én met reden. De exchange heeft een groot handelsvolume, rekent lage fees en kent uitgebreide mogelijkheden om met hefbomen te traden.

Om het allemaal even concreet te maken: waar er bij Bitvavo op een normale dag meer dan 150 miljoen aan crypto verhandeld wordt, is dat op ByBit enkele miljarden. Daarnaast koop je er nog meer munten dan bij Bitvavo, zeker 300 op het moment van schrijven.

Dan de handelskosten; die zijn met een maximum van 0.1% ook lager dan bij Bitvavo. Af en toe zijn er zelfs acties waarbij je helemaal geen handelskosten maakt (op bepaalde paren).

Dan de mogelijkheden om met hefbomen te handelen. Op ByBit kun je met opties, futures en met leveraged tokens long of short gaan met een coin. Hier kun je ook een hefboom op zetten als je dat wilt.

Deze combinatie van handelsvolume, aanbod, kosten en handelsmogelijkheden maken ByBit een van de meest geliefde exchanges onder ervaren traders. Wat ook mooi is, is dat je best wat mooie beloningen krijgt als je je bij de exchange aanmeldt en hier regelmatig handelt.

Bybit beste broker

Het belangrijkste nadeel aan ByBit is dat het wat ingewikkeld is om direct geld te storten. Vaak stuur ik dan ook crypto vanaf Bitvavo naar Bybit. Daarnaast biedt Bitvavo meer bescherming als het gaat om je vermogen.

#3 Bitcoinmeester – Voor de beste persoonlijke service

Niet iedereen is even vertrouwd met de wereld van de crypto. Dat is ook niet zo gek, want crypto is nog steeds relatief nieuw en het kan ook allemaal wat verwarrend.

Bitcoinmeester is dan de beste crypto broker voor jou. Bitcoinmeester is een betrouwbaar bedrijf met een hele eenvoudige interface. Je hebt net wat minder mogelijkheden dan bij Bitvavo, maar dit zorgt er juist voor dat alles wat overzichtelijker is. Ook bij Bitcoinmeester stake je je crypto eenvoudig voor wat extra rendement.

De belangrijkste reden dat ik Bitcoinmeester soms aanraadt is de persoonlijke service. Je kunt Bitcoinmeester gewoon bellen en de medewerkers nemen dan de tijd om je goed te helpen.

Bitcoinmeester is wel iets duurder dan Bitvavo. Logisch ook, want de persoonlijke dienstverlening kost wel wat geld natuurlijk.

#4 Nexo – de beste broker voor holders

Eerder benoemde ik al het staken van je crypto bij Bitvavo en Bitcoinmeester. Nexo doet er nog een schepje bovenop. Bij Nexo zet je je crypto weg tegen behoorlijk hoge rentes.

Hoe dit werkt? Nexo leent de crypto uit aan andere traders of aan grote institutionele partijen die short willen gaan. Of ze bieden liquiditeit aan bij grote exchanges.

De beloningen die je hiervoor krijgt zijn echt royaal. Waar je bij Bitvavo bijvoorbeeld 0.77% aan staking rewards krijgt op je Bitcoins, vang je bij Nexo zo 5%. Je kunt dit percentage nog laten oplopen ook als je de token NEXO aanhoudt en je beloning ook in deze munt laat uitbetalen.

Hoe dit allemaal zit en of het veilig is, lees je in mijn Nexo Review. Of pak het gelijk groots aan en stort $1000 of meer nadat je deze link hebt aangeklikt. Je krijgt dan na 30 dagen een beloning van liefst $100. Vind je dat te gortig, pak dan $25 via deze link.

De rentes bij Nexo op Euro’s en Dollars.

#5 KuCoin – De beste exchange voor kleinere altcoins

Op exchanges als Bitvavo, Bybit of Bitcoinmeester zie je vooral de gevestigde namen. Het kan echter heel lucratief zijn om te investeren in altcoins, kleinere cryptomunten met een groot potentieel.

KuCoin is een exchange die er altijd als een van de eersten bij is om potentiële klappers verhandelbaar te maken. Veel grote munten van nu, kwamen al vroeg bij KuCoin beschikbaar. Dat wil overigens niet zeggen dat alles dat bij KuCoin een listing krijgt nu zo goed is. Een aanzienlijk deel van de coins haalt het nooit en is een gewillige prooi voor pumps en dumps.

Los daarvan zijn de handelkosten bij Kucoin niet al te hoog en het handelsvolume is er vrij aardig. Als je wilt, kun je KuCoin dus ook gebruiken voor je dagelijkse trades met wat grotere coins.

Plaats een reactie