Bitcoin Meester Review – betrouwbaarheid, kosten en ervaringen

Bitcoin Meester is een van de bekendste crypto brokers van Nederland. In deze Bitcoin Meester review lees je alles over de betrouwbaarheid en de kosten van deze broker. Ik laat je zien welke handelsmogelijkheden je hebt en ik deel hierbij mijn eigen ervaringen.

Bitcoin Meester is een betrouwbare Nederlandse broker. Het bedrijf is netjes geregistreerd bij De Nederlandsche Bank en je kunt er diverse maatregelen nemen om je vermogen te beschermen. Zo heeft Bitcoin Meester een eigen bewaarbedrijf, waardoor je crypto beter beschermd is bij een faillissement. 

De belangrijkste reden om klant te worden bij Bitcoin Meester is de persoonlijke service. Die is uitstekend. Je krijgt razendsnel een reactie en je mag ook gewoon bellen als je met een vraag zit. Dat zie je niet vaak. 

Aan de kostenkant zie je dat de aankoopkosten hoger zijn dan bij vergelijkbare brokers. Wel heb je bij Bitcoin Meester weer de mogelijkheid om veel coins te staken, oftewel te zetten tegen een rente. Al met al is Bitcoin Meester een prima crypto broker, zeker als je persoonlijke service wilt.

Wat is Bitcoin Meester en wat kun je er mee?

Bitcoin Meester is een Nederlandse crypto broker. Het bedrijf is gevestigd in Aalsmeer en sinds 2017 actief. Boyd Meuleman en Mitchell Zandwijken zijn de eigenaren van Bitcoin Meester. Boyd is overduidelijk de technische man, terwijl Mitchell vooral leiding geeft aan de zakelijke kant van het bedrijf.

Bitcoin Meester is een stabiel bedrijf en kijkt ook duidelijk over de grens. Dit wil natuurlijk niet zo goed met een naam als Bitcoin Meester. Daarom is het bedrijf in het buitenland bekend onder de naam Bitladon.

Handelsmogelijkheden

Waar veel brokers alleen de mogelijkheid bieden om coins te kopen en te verkopen tegen de op dat moment geldende prijs, gaat Bitcoin Meester iets verder. Je hebt hier ook de mogelijkheid om limietorders en stop-limietorders te plaatsen. Zelfs het plaatsen van een stop-loss is heel eenvoudig te doen.

Hieronder zie je het aan- en verkopen in zijn werk gaat. Eenvoudiger kan haast niet.

Bitcoin meester crypto kopen

Wat ik wel een beetje mis bij Bitcoin Meester zijn goede grafieken. Er zijn een paar, maar hier kun je lastig technische analyse op los laten. Gelukkig heb je tools als Tradingview die je hierbij kunnen helpen.

Aanbod aan coins

Met meer dan 200 coins is het aanbod bij Bitcoin Meester zeer ruim te noemen. Alle grote namen zijn aanwezig, zoals Bitcoin, Ethereum, Cardano en Ripple. Daarnaast tref je er ook een groot aantal onbekende projecten aan.

Met een assortiment van meer dan 200 munten is Bitcoin Meester de exchange met het grootste aanbod van alle Nederlandse brokers.

Staking

Bij Bitcoin Meester kun je 26 verschillende munten staken. Je zet deze munten dan ‘vast’ in ruil voor een beloning. Deze beloning kan oplopen tot een procent of zes. Je moet al je munten zelf aanwijzen voor het staken, maar je kunt het staken op ieder gewenst moment beëindigen.

Bitcoin Meester App

Sinds enkele jaren is er ook een Bitcoin Meester app. Hiermee kun je via de mobiele telefoon coins kopen en verkopen. De app is verkrijgbaar in de Google Play Store of de Apple App Store. De app heeft vrijwel alle functies die je ook op de website hebt.

Betrouwbaarheid en veiligheid

Een van de belangrijkste aspecten van een broker is natuurlijk hoe goed je vermogen beschermd is. Zelfs als je crypto koopt en gelijk overmaakt naar je eigen wallet, wil je dat de broker technisch veilig is.

Gegevensbescherming

Met de gegevensbescherming zit het wel snor bij Bitcoin Meester. Op accountniveau kun je allerlei beveiligingsmaatregelen nemen om je wallet te beschermen, waaronder tweetrapsverificatie. Ik raad je aan om deze maatregel op elk moment ingeschakeld te houden.

Registraties

Bitcoin Meester is geregistreerd bij De Nederlandsche Bank. Dit houdt aan dit het bedrijf aan bepaalde regels voldoet op het gebied van bescherming tegen witwassen. Dit is dan ook een van de redenen dat je je moet legitimeren voordat je bij Bitcoin Meester gaat handelen.

Bitcoin Meester heeft daarnaast een bewaarbedrijf, oftewel een Stichting Derdengelden, geregistreerd. Hierin worden jouw tegoeden bewaard. Als de bedrijfsvoering van Bitcoin Meester dan failliet gaat, zijn jouw tegoeden beschermd. Dit is in de brokerwereld verplicht, maar in de cryptowereld nog een zeldzaamheid.

Dienstverlening Bitcoinmeester

Op het gebied van de dienstverlening is Bitcoinmeester echt onderscheidend en wel om twee redenen.

Als eerste is de helpdesk razendsnel. Op werkdagen krijg je vaak binnen enkele minuten een reactie als je een mail stuurt naar het supportadres. Dit kan een standaardreactie zijn (als je een veelgestelde vraag hebt), maar heel vaak krijg je gewoon een reactie op maat. Een antwoord ook waar je echt wat aan hebt.

Als tweede kun je met Bitcoin Meester bellen. Niet iedereen heeft dit nodig, maar als je graag iemand van vlees en bloed spreekt bij vragen, dan kan het bij Bitcoinmeester. Verschillende mensen uit mijn omgeving hebben hier veel aan gehad.

Kosten

Hieronder zie je een overzicht van de kosten die Bitcoin meester rekent voor het handelen. Je ziet het gelijk; het is niet de voordeligste broker. De uitstekende service komt nu eenmaal met een prijs, maar de hoogte daarvan valt zeker mee.

Je ziet overigens wel dat je kosten flink dalen naarmate je vaker/meer handelt.

Wil je een goedkopere Nederlandse broker, dan is Bitvavo wellicht beter voor jou geschikt.

Als je crypto over wilt maken naar je eigen wallet betaal je vaak ook wat transactiekosten. Dit is logisch, omdat dit op de meeste netwerken nu eenmaal ook geld kost. Deze kosten zijn gelukkig niet buitensporig.

Bitcoin meester kosten

Bitcoin Meester ervaringen

Ik heb ooit mijn eerste stappen in de cryptowereld gezet bij Bitcoin Meester. Toen was het aan- en verkopen van crypto al makkelijk. Door de jaren heen is dit alleen beter geworden.

Hieronder krijg je een korte introductie in het platform van Bitcoinmeester zelf die eigenlijk al wel laat zien wat ik bedoel.

Het kopen en verkopen van crypto is een fluitje van een cent. Je bent ook met een druk op de knop bij een overzichtelijk scherm waar je bijvoorbeeld een stop-loss of iets anders neerzet.

Los daarvan is Bitcoin Meester heel duidelijk in de communicatie als er iets verandert.

Bitcoin Meester versus alternatieven

Bitcoin Meester is niet de enige plek om crypto te kopen. Ik vergelijk de broker met een paar alternatieven.

Bitcoin Meester versus Bitvavo

Bitcoin Meester is wat mij betreft een van de betere Nederlandse brokers. Bitvavo is wel goedkoper dan Bitcoin Meester. Daarnaast heeft Bitvavo iets meer handelsmogelijkheden, de belangrijkste is toch wel dat je de koersgrafieken in de interface van Bitvavo kunt zien.

Lees hier de volledige Bitvavo review voor een beter beeld.

Bitcoin Meester heeft dan weer een stuk betere dienstverlening dan Bitvavo. Het belangrijkste verschil is dat je Bitcoin Meester kunt bellen.

Bitcoin Meester versus Litebit

Een andere hele bekende broker is Litebit. De handelskosten zijn bij Litebit hoger dan bij Bitcoin Meester. Een belangrijke reden om Litebit te vermijden is de veiligheid. Het bedrijf is in het verleden een paar keer in opspraak gekomen wegens hacks, zoals in 2021. Overigens is de service bij Litebit ook goed, maar niet beter dan bij Bitcoin Meester.

Voor- en nadelen van Bitcoin Meester

Ik zet hieronder nog een keer de belangrijkste plus- en minpunten van Bitcoin Meester op een rijtje.

Voordelen

Uitgebreid handelsaanbod: Je kunt maar liefst 200+ verschillende coins kopen. Dit is meer dan voldoende voor een crypto trader. Er zitten ook projecten bij die je bij geen enkele andere Nederlandse broker vindt.

Duidelijke interface: Veel simpeler dan bij Bitcoinmeester wordt het niet. Je zoekt de munt op die je wilt verhandelen, voert de bedragen in en je drukt op de koop- of verkoopknop. Dit maakt Bitcoinmeester heel geschikt voor beginnende investeerders.

Persoonlijke service: De reacties zijn supersnel en als je wilt kun je bellen. Dat maakt Bitcoin Meester de broker met de beste dienstverlening.

Veiligheid: Voor zover bekend zijn er nog nooit incidenten geweest met de klantgegevens van Bitcoin Meester. Ze hebben de boel dus goed op orde.

Nadelen

Geen uitgebreide grafieken: Als je gebruik wilt maken van technische analyse voor je trades, dan kom je er al snel achter dat de grafieken bij Bitcoin Meester niet goed genoeg zijn. Je kunt natuurlijk wel altijd Tradingview openzetten op een ander scherm.

Handelskosten: De handelskosten bij Bitcoin Meester zijn ietwat aan de hoge kant. Als je dit ziet als de prijs voor persoonlijke service valt het allemaal best mee.

Conclusie Bitcoin Meester review

Bitcoin Meester is een prima broker voor veel traders. Het bedrijf onderscheidt zich vooral met de uitstekende persoonlijke service. Als je het niet erg vindt om hier een beetje meer voor te betalen, dan is Bitcoin Meester prima.

Wil je wat vaker gaan handelen? Of verwacht je er zelf allemaal wel uit te komen? Dan zijn andere brokers wellicht wat meer geschikt. Bitvavo is een voordeliger Nederlands alternatief. Vanwege de uitstekende persoonlijke service, voor veel mensen een belangrijke factor, heb ik Bitcoin Meester dan ook opgenomen in mijn top 5 beste crypto brokers.

Plaats een reactie