Bitvavo review en ervaringen 2023

Bitvavo is een van de grootste exchanges van Nederland, maar is het ook de beste? 

In deze Bitvavo review lees jij alles over deze Amsterdamse exchange. Ik laat je zien hoe de exchange werkt en of Bitvavo een betrouwbaar bedrijf is.

Je leest in deze Bitvavo recensie de volgende dingen.

 • Hoe je crypto kunt kopen en verhandelen op Bitvavo
 • Of je geld bij Bitvavo veilig is
 • Geavanceerde tips en trucs om het meeste uit Bitvavo te halen 
 • Mijn eindoordeel: is Bitvavo een veilige en betrouwbare exchange of niet?

Bitcoin en andere crypto kopen bij de beste en goedkoopste exchange van Nederland?

Meld je gratis aan bij Bitvavo en ontvang een mooie welkomstbonus. 

De belangrijkste redenen om bij Bitvavo te handelen

Voordat ik je laat zien hoe Bitvavo werkt, benoem ik alvast de belangrijkste pluspunten van Bitvavo.

 • De goedkoopste Nederlandse exchange met handelskosten van maximaal 0.25% 
 • Geschikt voor zowel beginners als voor ervaren traders
 • Keus uit meer dan 150 verschillende cryptovaluta
 • Onder toezicht van De Nederlandsche Bank en procedures voldoen
 • Een eigen bewaarbedrijf en een andere veiligheidsmaatregelen
 • Mogelijkheid om rente te ontvangen over je cryptovaluta (tot maximaal 8%!)

Verderop in de tekst vertel ik je uiteraard waarom dit allemaal zo is. Weet je voldoende, registeer je dan via deze link

Wat is Bitvavo?

Bitvavo is een Nederlandse crypto exchange. Verschil tussen een crypto broker en een exchange is dat je direct met anderen handelt. Er zit dus geen partij tussen die het vraag en het aanbod met elkaar combineert, anders dan bij een broker. 

Waar let ik op in deze review?

Om op een grondige manier te beoordelen of Bitvavo een goede exchange is, bekijk ik de volgende zaken.

Aan het eind vergelijk ik Bitvavo uiteraard nog met andere exchanges en brokers. 

Kosten Bitvavo

Een belangrijk onderdeel van het handelen in crypto zijn de kosten. Je maakt kosten voor het handelen in cryptovaluta, voor het versturen en soms voor het opnemen van geld. 

Handelskosten

De kosten bij Bitvavo zijn nooit hoger dan 0.25%. Je kunt de kosten nog verder verlagen door een limietorder te plaatsen in het geavanceerde gedeelte. In dat geval voeg jij je aanbod toe aan de markt en daarvoor beloont Bitvavo je met lagere kosten. 

Deze kosten zijn heel laag, zeker als je het afzet tegen de concurrentie. Ik zet dit alvast even af tegen wat andere cryptobrokers en beurzen.

Coinmerce: Vanaf 0.4%

Coinbase: oplopend tot 1.49%

Litebit: Vanaf 0.7% en oplopend tot 3%.

Bitcoinmeester: 1% voor de meeste traders.

BTC Direct: 1% handelskosten. 

Bij een eenmalige aanschaf maken de kosten niet zoveel uit, maar als je frequent handelt, maakt het een groot verschil hoeveel kosten je betaalt. Als je handelskosten 1%, dan moet een trade al 2% winst opleveren voordat je uit de kosten komt. Bij Bitvavo zou je bij een stijging van 2% al 1.5% pure winst hebben.  

Omdat je meer geld overhoudt, gaat het rente-op-rente effect werken. De volgende keer kun je meer inleggen en verdien je ook weer meer.  

Het mooie is dat de handelskosten bij Bitvavo verder afnemen naarmate je meer handelt. Dit zie je hieronder op het plaatje. 

Bitvavo kosten

Er zijn wat internationale exchanges die marginaal goedkoper zijn, maar dit komt tegen een prijs. Je kunt hier geen euro’s storten en deze exchanges zijn lang niet zo goed gereguleerd als Bitvavo.

Kosten opnemen crypto

Bitvavo rekent net als andere exchanges wel kosten voor het opnemen van sommige cryptovaluta. Dit is logisch, want op sommige blockchains zijn transacties ook gewoon duur. 

De opnamekosten van Bitvavo zijn marktconform.

Wil je geld versturen naar een andere exchange, dan is het soms zinvol om dit in bijvoorbeeld XRP te doen. Dan zijn de opnamekosten gratis.  

Geld opnemen of storten

Geld storten bij Bitvavo is gratis, bijvoorbeeld als je iDeal, Bancontact of SEPA (overboeking gebruikt). Voor klanten die met GiroPay willen betalen ligt dit anders. 

Gebruik je iDeal of Bancontact, dan staat je geld binnen de minuut klaar bij Bitvavo. 

Als je een mooie winst heb en je wilt cashen, dan kan dit gratis bij Bitvavo. Anders dan bijvoorbeeld Litebit rekent Bitvavo geen kosten. 

De uitbetaling staat vaak dezelfde dag bij jou op de rekening. 

Eindoordeel kosten: 9.5/10

Handelsaanbod

Minstens zo belangrijk als de kosten is het handelsaanbod. Lage kosten zijn mooi, maar als je alleen Bitcoin en Ethereum kunt kopen, is alles weinig waard. 

Ik had graag een uitputtende lijst voor je gemaakt met alle coins die Bitvavo heeft, maar dan was je eerst een tijd aan het scrollen. Bitvavo heeft meer dan 180 munten opgenomen in het aanbod. 

Een greep uit de coins die op dit moment in de belangstelling staan:

 • XRP
 • Cardano
 • Aptos
 • Arbitrum
 • VeChain
 • Dogecoin

Uiteraard heeft Bitvavo niet alle projecten die je zoekt. Bitvavo neemt alleen coins in het assortiment op die zich al wat langere tijd bewezen hebben. Dit doen de meeste exchanges overigens. Gelukkig is het een kleine moeite om je ook elders te registreren.

Verder zijn er wat coins met een laag handelsvolume. Voor de kleine investeerder maakt dat niet uit, maar als je voor €50k wilt investeren, dan is dat niet handig. 

Eindoordeel handelsaanbod: 8.5

Handelsmogelijkheden

Als je de eerste keer op Bitvavo binnenkomt zie je een lijst met coins. Je klikt er een aan en je koopt eenvoudig die munt. Je ziet gelijk hoeveel transactiekosten je betaalt en of er een spread is (verschil tussen vraag en aanbod). 

Het aanschaffen van een paar schoenen is nog moeilijker. 

bitvavo crypto kopen

Linksonder in beeld (of boven in het menu) vind je ‘geavanceerd’ en this is where the magic happens. Hier kun je écht handelen, inclusief stop-loss en limietorders.

Vooral limietorders zijn onmisbaar. Je kunt dan kopen of verkopen tegen een prijs die je in de toekomst verwacht. Deze limietorders kun je gebruiken om te besparen op de handelskosten. 

Bitvavo onderscheidt zich hiermee van de meeste andere Nederlandse crypto brokers en exchanges. Meestal kun je geen stop-loss plaatsen en vaak al geen limietorder. Vooral dat laatste is echt een gemis, omdat je dan continu de markt in de gaten moet houden.  

Nog een grote plus, er is een integratie met TradingView in het geavanceerde gedeelte. Dit betekent dat je goede technische analyses kunt maken zonder je Bitvavo omgeving te hoeven verlaten.

Er is een mogelijkheid die bij Bitvavo echt ontbreekt. Dat is de mogelijkheid om met leverage te traden, oftewel een hefboom. 

Ik moet zeggen dat ik dit voor de meeste traders sowieso niet verstandig vindt, gezien het grote risico. Maar mocht je dit echt willen, dan kun je beter een account aanmaken bij ByBit.  

Bitvavo Staking

Staking, van het Engelse woord ‘stake’, is een hele mooie feature van Bitvavo. Je krijgt namelijk over sommige cryptovaluta een soort rente. Deze rente kan behoorlijk oplopen. 

Hieronder zie je een lijstje met de staking percentages zoals ze nu gelden.

Cardano (ADA) ~ 3,50%
ARK (ARK) ~ 1,07%
Cosmos (ATOM) ~ 8,00%
Bitcoin Cash (BCH) ~ 1,02%
Bitcoin (BTC) ~ 0.77%
Ethereum (ETH) ~ 1.01%
The Graph (GRT) ~ 3,00%
ICON (ICX) ~ 3,00%
Komodo (KMD) ~ 2,00%
Kusama (KSM) ~ 7,00%
LTO Network (LTO) ~ 5,00%
Luna Classic (LUNA) ~ 2,00%
Luna (LUNA2) ~ 2,00%
NEAR Protocol (NEAR) ~ 5,00%
NEO (NEO) ~ 0.52%
Ontology (ONT) ~ 0.51%
Solana (SOL): ~ 4.0%
Tezos (XTZ) ~ 2,50%
Tron (TRX) ~ 1,03%
USD Coin (USDC) ~ 1,75%
VeChain (VET) ~ 0.49%
Waves (WAVES) ~ 5.5%

De rentes die je bij Bitvavo krijgt zijn prima en een leuke bonus als je aan het handelen bent. Wil je hogere rentes en ben je bereid je munten wat langer vast te houden, kijk dan ook eens naar Nexo. Hier krijg je een hogere rente over je Bitcoin. Lees hier hoe dat werkt. 

Handelen via API’s

Goed, dit is een feature die niet iedereen nodig heeft, maar je kunt API’s gebruiken om te handelen. Deze kun je aansluiten op een robot als Cryptohopper die automatisch voor je handelt. 

Cryptohopper is een uitstekend platform voor automatisch handelen en het is heel mooi dat je kunt handelen via een Nederlandse exchange.

Cryptohopper is niet de enige partner, je kunt Bitvavo ook verbinden met bijvoorbeeld Diamond Pigs en Altrady.

Als je heel handig bent, kun je ook zelf de API-documentatie erbij pakken en een extra functie ontwikkelen. Zo is er iemand die een script heeft gemaakt om periodiek aan te kopen bij Bitvavo zonder dat je in hoeft te loggen.

Let er wel op dat je met de API een veiligheidsrisico introduceert. Indien mogelijk, whitelist altijd IP-adressen en zorg ervoor dat je de API niet teveel toestemmingen koopt. Het is vaak helemaal niet nodig om de API de mogelijkheid te geven om crypto te versturen.

Eindoordeel Handelsmogelijkheden: 9/10

Gebruiksgemak

Ik had eerder al kort even laten zien hoe makkelijk het is om crypto te kopen bij Bitvavo. Als je winst wilt nemen, gaat dat net zo makkelijk. 

Het grootste voordeel aan Bitvavo boven internationale exchanges is dat je geld kunt storten met iDeal of Bancontact. Je kunt dus gelijk aan de gang met handelen, ideaal als er een dip is. 

Een ander belangrijk punt is het registratieproces. Je moet je vaak identificeren als je aan de gang wilt met crypto. 

Bij sommige websites is dit een crime. Dan moet je een selfie nemen terwijl je een papiertje vasthoudt en je paspoort vasthoudt en de macarena danst. 

Bitvavo heeft dit gedeelte goed op orde. 

Bitvavo app

Bitvavo heeft ook een app waarmee je toegang krijgt tot een deel van de functionaliteit. 

Hoewel je niet hetzelfde kan als op de mobiele website, kun je wel limietorders plaatsen. Het is wel jammer dat een stop-loss nog niet te mogelijkheden behoort.

Ook de grafieken in de Bitvavo app zijn niet ideaal.

Bitvavo referral code

Als je je registreert via de app vraagt Bitvavo om een referral code of affiliate code, Deze geeft je recht op een mooie welkomstbonus. Gebruik referral code 1E7906 voor €1000 handelen zonder transactiekosten. 

Eindoordeel gebruiksgemak: 9/10

Dienstverlening

Het is erg prettig dat je bij Bitvavo gewoon je vragen in het Nederlands kunt stellen. Ook als het heel erg druk is, krijg je gewoon een gelijk een duidelijk antwoord.

Het is niet zoals bij andere brokers dat je soms dagen moet wachten en dat je hierdoor een goede mogelijkheid om te handelen mist. Of erger nog, dat je een verwijzing krijgt naar een pagina in de veelgestelde vragen die je allang had gelezen.

De geschreven documentatie van Bitvavo is ook mooi duidelijk. Heel vaak is het niet eens nodig om een vraag aan de supportmedewerkers te stellen. 

Tijdens kantooruren is er een livechat waarmee je meestal heel snel antwoord krijgt. 

Wil je kosten wat het kost graag een crypto exchange die je kunt bellen bij vragen, dan is Bitcoinmeester een goede optie.

Eindoordeel dienstverlening: 8.5/10

Bitvavo veiligheid

Mooi dat je zoveel mogelijkheden hebt om te handelen, maar het belangrijkste is natuurlijk. Hoe veilig is de exchange. Je wilt immers niet dat je investering in rook opgaat door een hack.

Veiligheidsmaatregelen bij Bitvavo

Bitvavo heeft heel veel veiligheidsmaatregelen genomen om hacks te voorkomen. Bitvavo maakt gebruikt van cold storage. Dit betekent dat de crypto offline wordt opgeslagen. De hardware waarop dit gebeurt, ligt in sterk beveiligde bankkluizen. Deze kluizen zijn ook geografisch verspreid.

Bitvavo gebruikt ook multi-signature wallets om de crypto in te bewaren. Er zijn meerdere mensen voor nodig om deze wallets te openen en niemand kent meer dan een private key van deze wallets.  

Bitvavo heeft meerdere datacenters die gecertificeerd zijn volgens allerlei normen op het gebied van beveiliging. Voor de kenners, ISO 9001, ISO 27001, ISO 27017, PCI DSS Level 1, SOC 1 – 3. 

Een belangrijk controlemechanisme bij Bitvavo is dat alle transacties gemonitord worden door een systeem. Als er ongebruikelijke transacties zijn, grijpt het systeem in en moet iemand handmatig de transacties beoordelen. 

Medewerkers in de organisatie worden gescreend en moeten onder meer een VOG (verklaring omtrent gedrag) inleveren.  

Bitvavo vraagt ook geregeld bedrijven om een poging te doen om de exchange te hacken. Dit gebeurt na iedere grote wijziging en het zorgt ervoor dat de exchange goed beveiligd is. 

Als laatste heeft een Bitvavo een responsible disclosure policy. Als je een fout vindt in hun software, dan kun je hier een beloning voor krijgen in de vorm van geld of Bitcoin. 

Je account beveiligen

Een ander risico is dat je eigen account gehackt wordt. Bitvavo biedt alle mogelijke veiligheidsmaatregelen die je van een exchange mag verwachten, denk aan:

 • Tweefactorauthenticatie (2FA): Als je dit aanzet (echt een aanrader) meot je bij het inloggen of opnemen van crypto een code invoeren die gegenereerd is door je telefoon. Als je 2FA hebt ingesteld, kan iemand die je wachtwoord heeft geraden, geen kwaad meer uitrichten. 
 • Whitelisten van adressen voor opname: Voordat je crypto kunt versturen, zet je een adres eerst op een whitelist. Alleen naar deze adressen kun je geld overmaken. Een hacker kan zo alleen crypto overmaken naar jouw adressen, maar de kans is ook een stuk kleiner dat je een fout maakt. 
 • Anti-phishingcode: Een anti-phishing code is een stukje tekst dat automatisch in alle e-mails van Bitvavo terecht komt. Als er een bericht komt dat misschien een scam is, kijk je of deze code aanwezig is. Is dit niet het geval, dan moet je goed opletten. 
 • Bevestiging van nieuwe apparaten en IP-adressen: Iedere keer als je inlogt vanaf een andere computer of een nieuw IP-adres, krijg je een melding in je e-mail met het verzoek om de inlogpoging te bevestigen. 

Voor je eigen veiligheid kun je nog een VPN gebruiken. Registreer je als dat kan met een e-mailadres dat niet aan jouw naam te linken is. 

Bitvavo €100.000 verzekering

Bij Bitvavo heb je een verzekering op je account zitten ter waarde van €100.000.

Bitvavo valt niet onder het depositogarantiestelsel. Deze verzekering beschermt je tegen ongeoorloofde transacties via je account. Belangrijk hiervoor is wel dat je in ieder geval 2FA hebt geactiveerd.

Risico op faillissement

Ook op het gebied van financiële risico’s heeft Bitvavo het goed voor elkaar. Het bedrijf heeft een apart bewaarbedrijf, net zoals dit bij brokers. Mocht de exchange Bitvavo failliet gaan, dan zitten jouw tegoeden veilig in de stichting.

Dit is echt een unique selling point. Er is geen enkele exchange die deze constructie op dit moment heeft. 

Let wel: net als geen enkele andere crypto exchange zit ook Bitvavo niet bij het depositogarantiestelsel.

Wellicht herinner je je de berichten nog over dat Bitvavo in zwaar weer zat door het faillissement van Digital Currencies Group. Dit is deels opgelost omdat de hoofdaandeelhouders hebben bijgeschipt.

Eindoordeel veiligheid: 9.5/10

Regulering

Wat je er ook van vindt, crypto gaat in de komende jaren meer gereguleerd worden. 

Dat is ook goed voor consumenten. Een beetje bescherming is nodig. Van sommige exchanges is niet eens duidelijk waar ze zitten en je weet dan dus ook niet waar je je moet melden als je een probleem hebt. Sowieso is naar de rechtbank gaan op de Seychellen niet zo leuk (al zijn de Seychellen prachtig).

Het liefst wil je dus een exchange die goed gereguleerd is. Bitvavo voldoet aan alle eisen die De Nederlandsche Bank stelt op het gebied van crypto. 

Bitvavo zit ‘gewoon’ in Amsterdam en je kunt dus naar een Nederlandse rechter. 

Ze voldoen ook aan de regels rondom witwassen. Dit is erg belangrijk, want als Bitvavo dit niet doet, dan kunnen ze hoge boetes krijgen. 

Regulering is misschien niet het meest sexy onderwerp, maar het is goed dat Bitvavo het gewoon goed op orde heeft. 

Eindoordeel regulering: 9/10

Vergelijking Bitvavo met andere partijen

Ik zal kort Bitvavo vergelijken met een aantal andere brokers en exchanges. Eerder had ik de kosten al vergeleken. 

Bitvavo is de goedkoopste exchange in Nederland. Ook op internationaal vlak staat Bitvavo haar mannetje. 

Bitvavo versus Bitcoinmeester

Bitcoinmeester is een fijne cryptobroker, maar de kosten liggen er wel een stuk hoger. Je betaalt al snel zo’n 1% per transactie. Dit daalt wel iets als je meer handelt, maar het komt nooit in de buurt van Bitvavo. Het gebruiksgemak bij Bitvavo is groter en je hebt meer handelsmogelijkheden. 

Bitcoinmeester heeft wel een aantal coins in portefeuille die Bitvavo niet heeft. Daarnaast heeft Bitcoinmeester een telefonische helpdesk.

Bitvavo versus Litebit

Litebit is duurder, heeft een kleiner handelsaanbod en minder handelsmogelijkheden dan Bitvavo. Ik kan eigenlijk geen goede reden verzinnen waarom je je bij Litebit zou moeten aanmelden. 

Bitvavo versus Binance

Binance heeft een heel groot aanbod aan coins, maar staat qua regulering in een slecht daglicht. De mogelijkheid om in futures te handelen is ook nog eens dicht.

Binance heeft ook geen mogelijkheid om euro’s te storten. Je hebt Bitvavo dus vaak nodig om bij Binance te kunnen handelen.

Bitvavo versus ByBit

ByBit heeft ook geen mogelijkheid om euro’s te storten en staat ook niet bekend als een exchange die de regels heel goed volgt. Het is wel een handige exchange als je met leverage wilt traden.

Ervaringen van anderen over Bitvavo

Ik ben uiteraard niet de enige die kennis heeft gemaakt met Bitvavo.

Robert Jansen van Succes Voor Het Oprapen noemt in zijn Bitvavo review het platform een hele gebruiksvriendelijk exchange die handelen ook voor beginners makkelijk maakt.

Mick van Zadelhoff van De Moderne Nomaden is ook erg tevreden en roemt vooral de makkelijke mogelijkheid om extra geld te verdienen met staking. Als enig minpuntje noemt hij ontbreken van de echt kleine munten, zogeheten parels. 

Een belangrijke graadmeter is altijd wat klanten achterlaten op websites als Trustpilot. 

Uit meer dan 14000 beoordelingen krijgt Bitvavo gemiddeld een 4.1. Dit bevestigt dat Bitvavo een prima exchange is. Zeker als je kijkt wat voor beoordelingen concurrerende exchanges krijgen.

De meest recente klachten hebben betrekking op coins die bij Bitvavo gedelist zijn. Dit zijn vaak projecten die toch al min of meer ten dode waren opgeschreven.

Meld je gratis aan bij Bitvavo, de beste en goedkoopste Nederlandse crypto exchange

Eindoordeel

Zo aan het eind van deze Bitvavo review is het tijd om de slotsom op te maken. Ik ga nog een keer kort over de voor- en nadelen heen, voordat ik je mijn eindoordeel geef.

Voordelen van Bitvavo

Ik zet de belangrijke pluspunten van Bitvavo even voor je op een rijtje.

 • Lage kosten: Er is geen Nederlandse exchange die lagere kosten hanteert dan Bitvavo.
 • Storten met iDeal of Bancontact: Je hoeft niet dagenlang te wachten tot je geld er is. Met iDeal of Bancontact kun je razendsnel handelen. 
 • Geavanceerde ordertypen: In het geavanceerde scherm bij Bitvavo kun je heel eenvoudig limietorders plaatsen en zelfs stop-limiet orders. Heel handig voor bij het traden. 
 • Ruim aanbod: Recent zijn er een aantal grote namen toegevoegd bij Bitvavo. Nu vind je vrijwel alle belangrijke coins bij Bitvavo. 
 • Eigen bewaarbedrijf: Bitvavo bewaart alle crypto in een eigen bewaarbedrijf. Dit is verplicht bij aandelenbrokers, maar niet bij cryptobedrijven. Heel mooi dat Bitvavo dit uit eigen beweging doet.
 • Prima veiligheidsmaatregelen: Bitvavo doet er alles aan om de tegoeden van hun klanten veilig te bewaren. Ook op accountniveau kun je de juiste maatregelen nemen.
 • Verzekerde wallets: Er zijn maar een paar exchanges die verzekerde wallets hebben. Bitvavo is er een van.
 • Nederlandstalige ondersteuning: Veel internationale exchanges bieden geen Nederlandstalige help aan. 

Nadelen van Bitvavo

Hoewel Bitvavo een hele betrouwbare en degelijke exchange is, zijn er ook een paar minpunten.

 • Geen mogelijkheden voor leverage trading: Je kunt niet short gaan bij Bitvavo en ook geen hefboom inzetten. Wil je dat toch, dan is ByBit een goede optie. 
 • Geen telefonische support: Als je vragen hebt, zul je het moeten doen met de livechat of de e-mail. Voor de meeste mensen zal dit voldoende zijn.  
 • Geen crypto parels: De coins op Bitvavo hebben zich al een beetje bewezen. Je vindt er geen kleine coins met potentie op een x100 klapper. Maar met 186 verschillende projecten mis je weinig. 

Conclusie

We zetten aan het eind van deze Bitvavo Review de belangrijkste criteria nog even op een rijtje, inclusief de beoordeling: 

OnderdeelEindoordeel
Kosten9.5/10
Handelsaanbod8.5/10
Handelsmogelijkheden9/10
Gebruiksgemak9/10
Dienstverlening8.5/10
Veiligheid9.5/10
Regulering9/10
Eindoordeel9/10

Bitvavo is dus een prima exchange. Het mooie aan de exchange is dat er een bepaalde gelaagdheid in zit. Je kunt heel eenvoudig je eerste crypto kopen, maar ook als ervaren handelaar kun je er prima terecht. 

Belangrijk is dat je tegoeden goed beveiligd zijn, al kun je voor de veiligheid je crypto altijd nog overmaken naar een eigen wallet. Ik zet hieronder de belangrijkste voordelen nog even op een rijtje.

 • De goedkoopste Nederlandse exchange met handelskosten van maximaal 0.25% >> Meld je aan via deze speciale link en je hoeft in de eerste week over de eerste €1000 geen handelskosten te betalen.
 • Geschikt voor zowel beginners als voor ervaren traders
 • Keus uit meer dan vijftig verschillende cryptovaluta
 • Onder toezicht van De Nederlandsche Bank en procedures voldoen
 • Een eigen bewaarbedrijf en een andere veiligheidsmaatregelen
 • Mogelijkheid om rente te ontvangen over je cryptovaluta (tot maximaal 10%!)

Bitcoin en andere crypto kopen bij de beste en goedkoopste exchange van Nederland?

Meld je gratis aan bij Bitvavo. Betaal geen handelskosten over je eerste €1000

Plaats een reactie