Hoe vind je de beste Freelancers op Fiverr?

Ben jij ondernemer en kan je wel hulp kan gebruiken bij je projecten? Dan heb je vast weleens gehoord van Fiverr. Dit platform is dé plek om getalenteerde en betaalbare freelancers te vinden die jou kunnen helpen bij jouw werk.

Maar hoe vind je nu snel de juiste persoon voor de klus? In dit artikel delen we enkele handige tips die jou kunnen helpen bij het vinden van de beste freelancers op Fiverr. Op deze manier ontzorg je jezelf en til je je projecten naar een hoger niveau.

Waarom werk uitbesteden voordelig kan zijn voor ondernemers

Als ondernemer moet je vaak vele verschillende taken tegelijk uitvoeren om je bedrijf draaiende te houden. Vaak zit hier werk bij dat valt in een van deze drie categorieën:

  • Saai of geestdodend werk
  • Dingen die jij niet kan
  • Werk dat je zelf ook kan, maar iemand anders kan het beter
  • Klusjes die je prima zelf kunt, maar waar je geen tijd voor hebt.

Op zo’n moment biedt een freelancer uitkomst. Jij besteedt het werk uit en houdt meer tijd over voor de dingen die je echt belangrijk vindt.

Als je snelheid nodig hebt, is dat een goede reden om freelancers in te zetten. Als je verschillende taken voor je bedrijf naast elkaar laat uitvoeren, dan gaat het veel sneller.

Allemaal leuk en aardig, maar hoe kom je snel aan getalenteerde freelancers? Dit is waar Fiverr om de hoek komt kijken.

Wat is Fiverr en hoe werkt het?

Fiverr is een online marktplaats voor ondernemers. Hier vind je freelancers voor allerlei soorten werk. Er zijn experts in onder andere grafisch ontwerp, copywriting, vertaling, programmeer- en marketingtaken.

De diensten op Fiverr zijn erg betaalbaar en transparant. Freelancers bieden hun diensten vaak aan tegen een vaste prijs. Naast een basisprijs zijn er vaak wat extra’s, zoals snellere levering of uitgebreide revisies. Via Fiverr benader je de freelancers om details te bespreken over de te leveren diensten, deadlines en tarieven.

Fiverr werd in 2010 opgericht en is sindsdien uitgegroeid tot een van de grootste marktplaatsen voor freelancers ter wereld. Het bedrijf heeft momenteel meer dan 3 miljoen geregistreerde freelancers en heeft geholpen bij het uitvoeren van miljoenen projecten voor klanten over de hele wereld. Fiverr heeft als missie om ondernemers te helpen bij het vinden van getalenteerde freelancers en om freelancers te helpen bij het vinden van werk.

Freelancer vinden Fiverr – stappenplan

Voordat we dieper ingaan op hoe je de beste freelancers kunt vinden op Fiverr, moeten we wel even waarschuwen: niet alle freelancers zijn van dezelfde kwaliteit. Helaas zijn er ook een aantal die net zo nuttig zijn als een theepot van chocolade. Maar maak je geen zorgen, met onze tips vis jij de pareltjes er zo tussenuit.

1. Gebruik de zoekfunctie + filters

Fiverr heeft een krachtige zoekfunctie waarmee je snel de juiste freelancer vindt voor jouw klus. Als je veel hits krijgt op je zoekopdracht, stel je verschillende filters in om je zoekopdracht te verfijnen. Zo filter je bijvoorbeeld op de locatie van de freelancer, het soort dienstverlening, de prijsklasse, en de beoordelingen van de freelancer.

Vaak heb je ook nog specifieke filters voor je klus. Zo zoek je programmeurs op in elke gewenste taal. Wat voor klus je ook hebt, binnen enkele minuten heb je een shortlist van freelancers voor jouw klus.

Het gebeurt natuurlijk ook wel eens dat je er niet uit komt. Soms heb je een hele specifieke skillset nodig die gewoon niet op Fiverr te vinden is. Als je iemand zoekt met hele specialistische vakkennis, dan vind je die misschien niet op Fiverr.

2. Bestudeer het portfolio

Voordat je een freelancer inhuurt op Fiverr, is het belangrijk om te kijken naar het portfolio. Zo krijg je een idee van hun vaardigheden en de kwaliteit van hun werk. Het is natuurlijk wel zo fijn als je niet voor verrassingen komt te staan als je het eindresultaat ontvangt. Het zou zonde zijn om te ontdekken dat de “professionele website” die je hebt besteld er uitziet alsof het door een vijfjarige is gemaakt.

Vooral bij taken die op gevoel voor ‘stijl’ aankomen, zoals grafisch ontwerp, is het belangrijk om te kijken wat de freelancer allemaal maakt. Wil je een opvallend en uitbundig ontwerp, dan kies je geen ontwerper die hele minimalistische designs maakt.

3. Lees de recencies

Een van de beste manieren om erachter te komen of een freelancer van goede kwaliteit is, is door de beoordelingen van andere klanten te lezen. Het is net als het lezen van recensies voordat je een restaurant bezoekt – het kan je een goed idee geven van wat je kunt verwachten.

Als je de beoordelingen van andere klanten leest, let dan niet alleen op de algemene score, maar ook op de specifieke opmerkingen. Kijk bijvoorbeeld naar hoe snel de freelancer reageert op vragen en opmerkingen, of ze de deadline halen en of de kwaliteit van het werk aan de verwachtingen voldoet.

4. Zoek contact met je freelancers

Een goede communicatie met een freelancer is onmisbaar voor een succesvolle samenwerking. Gebruik de chat- en berichtenfunctie op Fiverr om de juiste informatie te geven en eventuele vragen te stellen. Zo voorkom je dat je project uitloopt op een communicatief drama.

Let er wel op dat de kans op een taalbarrière aanwezig is. Voor veel freelancers is Engels niet de eerste taal. Vereist je werk wel wat ’taligheid’, stel dan een paar slimme vragen om erachter te komen hoe goed je freelancer is in Engels. Bij andere taken helpt het heel goed om in plaatjes te communiceren. Laat op een plaatje zien dat je de knoppen die nu links staan op je website naar rechts moeten.

Is het echt belangrijk, dan zoek je op basis van een combinatie van taal en locatie zo een freelancer. Ik heb zelf goede ervaringen met freelancers uit Oost-Europa (Polen, Roemenië). Hiermee is het vaak toch makkelijker communiceren dan met iemand die uit India komt.

5. Maak duidelijke afspraken

Zorg dat je vooraf duidelijke afspraken maakt over de deadline en het eindresultaat van het project. Zo voorkom je misverstanden en kun je teleurstellingen achteraf voorkomen. Wees hierbij wel realistisch in wat je verwacht en maak haalbare afspraken.

Een goede communicatie hierover is van groot belang. Stel de freelancer gerust vragen over de voortgang en eventuele problemen die ze tegenkomen. Zorg dat je ook zelf goed bereikbaar bent en snel reageert, zo kan de freelancer eventuele problemen snel aan je voorleggen en oplossen. Als je snel iets nodig hebt, kies dan een freelancer uit de goede tijdzone, zodat je niet te lang hoeft te wachten op antwoord bij een vraag.

In het aanbod heeft de freelancer al nagedacht over een paar dingen. Hieronder zie je het aanbod van een grafisch ontwerper.

Het is uiteindelijk een samenwerking, dus openheid en duidelijkheid zijn essentieel.

6. Trouw niet gelijk met je freelancer

Net zoals je niet zomaar met de eerste de beste persoon trouwt die je tegenkomt, geef je een freelancer ook niet gelijk een klus van enkele duizenden euro’s. Het geven van een proefopdracht is als verkering: je krijgt de kans om te bekijken of je partner echt zo leuk is als je denkt.

Op dezelfde manier wil je ervoor zorgen dat de freelancer de kwaliteit en stijl kan leveren die jij nodig hebt en dat jullie samen een goede werkrelatie hebben. In plaats van ‘wil je verkering met mij?’ vraag je of iemand een proefopdracht kan doen voordat je je committeert aan een langdurige samenwerking.

Af en toe maak je misschien eens een misser, maar dat hoort er gewoon bij. Dat kan ook gebeuren met een freelancer uit je eigen stad.

7. Goedkoop is soms duurkoop

Natuurlijk! Het is verleidelijk om voor een goedkope freelancer te gaan, maar goedkoop kan duurkoop blijken te zijn als je eindigt met een slecht resultaat. Het is als het kopen van een goedkope paraplu tijdens een stormachtige dag – je denkt dat je geld bespaart totdat hij binnenstebuiten keert en je alsnog nat wordt.

Soms moet je gewoon investeren in kwaliteit, en de kosten op korte termijn zijn het waard als je op lange termijn een beter resultaat krijgt.

Let ook goed op de upsells die een freelancer aanbiedt. Sommige van deze upsells zijn echt de moeite waard. Als je een logo laat ontwerpen, bestel dan de source files erbij. Je hebt het logo dan helemaal in eigen beheer en kan hiermee verder.

Fiverr als onuitputtelijke bron van Freelancers

Het uitbesteden van werk is vaak een logische stap als je als ondernemer wilt groeien. Veel werk kun je prima op een kosteneffectieve en efficiënte manier uitzetten via Fiverr. Als je je zoektocht op de juiste manier opzet, vind je hier de freelancers die je zaak helpen groeien. Probeer nu je eerste opdrachten uit te zetten via Fiverr.

Plaats een reactie